Fabrikant: | The Butchery |
---|---|
Artikelnummer: | 17222 |
Iberico spareribs Spareribs () zijn natuurlijk megapopulair op de BBQ en de echte liefhebber zal deze Iberico spareribs dan ook zeker kunnen waarderen. Het Iberico varken is namelijk rijk aan intramusculair vet dat mooi verdeeld wordt over het vlees. Bovendien staat dit zwartvoetige varken bekend om zijn karakteristieke nootachtige smaak, die afkomstig is van de kilo's eikels die het Iberico varken in de herfst wegpoetst! Iberico spareribs zijn extra bijzonder en zeker het proberen waard! Iberico vlees Iberico varkens - oftewel: Cerdo Ibérico - komen oorsprongelijk uit het zuidwesten van Spanje. Iberico staat bekend als één van de meest smaakvolle scharrelrassen ter wereld. Niet zo raar ook. De varkens leven vogelvrij buiten in een mediterraans klimaat en eten alleen maar natuurlijk voer als gras, kruiden, wortels en soms olijven. In gortdroge zomertijden worden ze bijgevoerd met graan. Maar het échte werk begint in de herfst, als de eikels (bellota's) van de oude kurk- en steeneiken vallen. Want juist de eikels geven Iberico vlees die karakteristieke smaak. In die periode eten Iberico varkens kilo's eikels per dag, waardoor ze in korte tijd groeien tot een indrukwekkende 160 en soms zelfs 180 kilo. De varkens zijn relatief klein van stuk en hebben dus een hoge concentratie vet, voornamelijk intramusculair, dus tussen de spieren. Dat verdeelt zich super door het vlees. Iberico vlees is dus kruidig en vettig, grotendeels enkelvoudig en meervoudig verzadigd, dus rijk aan voedingsstoffen. Nog zo'n voordeel van het Ibérico varken. Iberico vlees is oprecht een klasse apart en dat geldt zeker ook voor deze Iberico spareribs.